Priča o urarskoj radnji

Urarska radionica posluje na ovoj lokaciji još od tridesetih godina 20. stoljeća. U to ju je vrijeme vodio urar Mate Barač. Bila je napredna za to vrijeme, jer su se u radu koristili električni uređaji, a tradicija kontinuirane nabavke i upotrebe naprednih tehnoloških uređaja nastavila se sve do danas.

Urarski servis Omega započeo je poslovanje u današnjoj formi 1981. godine kada radionicu preuzima Ivan Puzak. On je tada želio svoje znanje stečeno školovanjem i iskustvo dobiveno radom u tvrtki Sat iskoristiti kako bi ponudio što kvalitetniju uslugu. Uložio je vlastite resurse u postupnu obnovu i modernizaciju prostora i procedura radionice. U to je vrijeme u Zagrebu djelovalo više desetaka urara od kojih je većina bila smještena u susjedstvu, u centru grada. Unatoč tome I. Puzak je bio uvjeren kako svojim znanjem i kvalitetnom uslugom može opstati u toj jakoj konkurenciji.

Povijest je htjela da urarska industrija i sve što je s njom povezano prođe kroz neviđenu krizu zbog izuma elektroničkih, odnosno popularno nazvanih kvarcnih satova, srozavanja cijena te izostanka potrebe servisiranja u dotadašnjem obliku. U to je vrijeme, početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća, propala većina urarskih radionica; opstali su samo oni koji su pratili promjene, ulagali u školovanje, nove alate i instrumente te tako spremni dočekali renesansu mehaničkih, ali i elektoničkih satova visoke klase.

Danas u ovoj urarskoj radionici, odnosno servisu, radi tim majstora (svi smo urarski majstori s položenim ispitima u Republici Hrvatskoj i sa švicarskim certifikatima) i jedna je od poznatijih u regiji. Opremljena je vrhunskim računalnim, elektroničkim i mehaničkim uređajima te alatima koji se kontinuirano obnavljaju i osuvremenjuju. Sve brižljivo kontroliraju naši partneri, švicarske tvrtke koje su nam poklonile povjerenje dodjelom statusa ovlaštenog servisa za satove iz svog proizvodnog programa. Stalnom edukacijom te praćenjem preporuka i novosti iz servisnih uputstava proizvođača održavamo pouzdanost i kvalitetu usluge.

Servis je osposobljen za najsloženije intervencije na gotovo svim satovima – mehaničkim, elektromehaničkim i elektroničkim. Uz suvremenu opremu najvećom svojom prednošću smatramo beskompromisnu predanost kvaliteti obavljenog servisa, što mogu posvjedočiti tisuće naših zadovoljnih klijenata. Napori uloženi u informatizaciju i modernizaciju te pojačanje radnog tima vode daljnjem unapređenju naše usluge.

U rujnu 2011. godine radionica je temeljito preuređena kako bi se dobila optimalna funkcionalnost prostora te je dodatno opremljena informatičkom, komunikacijskom i ostalom pomoćnom opremom.

Uz veliki broj specijalnih alata opremljeni smo i uređajima za kontrolu vodonepropusnosti do 125 bara (1250 m) te instrumentima i alatima za dijagnostiku i servisiranje Omega Co-Axial satnih mehanizama.

© 2023 Urarski servis Omega